10 måter å kjøre miljøvennlig på

Her er noen flotte tips til å kjøre mer miljøvennlig

 

1. Pleie

Pleie av bilen er nødvendig og det er smart å bytte drivstoffilter og tennplugger. Selv ved første øyekast ser det ut som noen små ting, men de har en stor innvirkning på bilens motor.

2. Vekt

lavere vekt – bilen blir lettere å manøvrere og bruker mindre drivstoff, så dette ersparer bilen godt.

3. Aerodynamikk

Bilprodusenter setter veldig mye oppmerksomhet til aerodynamikk – bilens evne til å takle luftmotstanden. Derfor er det lurt å fjerne alt som gir luftmotstand, og om sommeren kan du prøve å holde vinduene lukket. Gjør du ikke dette, så kan du øke drivstofforbruket med 10 prosent.

4. Dekktrykk

Redusert dekktrykk – en av de vanligste årsakene til økt drivstofforbruk. Derfor bør det kontrolleres minst en gang i måneden. Det er lurt å gjøre det, når dekkene er kalde – og varme, trykket i dem øker og synker etter temperaturen.

5. Motor olje

En av de enkleste tingene du kan gjøre – dette er for å sikre at bilmotoren drives smartere. Dette kan bidra til å spare opp til 6 prosent av drivstoffet.

6. Tilstand av bil

Det er lurt å sjekke bilen for teknisk inspeksjon, og det anbefales å gjøre det minst en gang i året. Ikke bare som forberedelse til obligatorisk teknisk kontroll. Bytte ut gamle deler, for eksempel en katalysator som kan øke drivstofforbruket med  opp til 40 prosent.

7. Vei

planlegging sier nesten seg selv at kortere rute vil bidra til å spare drivstoff. Men ikke alltid. Noen ganger er det mer økonomisk å kjøre på 200 km på motorvei, istedenfor 150 km på enkel vei. Like viktig er tidspunkt – kjører du i rushtiden, er den største utfordring å få parkering der du vil. #SparDrivstoff

8. Klimaanlegg, radio, oppvarming av bakruten

Alle disse tingene satt sammen øker drivstofforbruket betraktelig. Derfor bør det være av,når du ikke trenger det.

9. Kjøring

Den største innvirkningen på å kjøre bilen miljøvennlig kommer fra selve sjåføren. Hvis fører ikke prøver å akselerere til fartsgrensen så raskt som mulig – blir forbruket mindre økonomisk. Videre, for å redusere drivstofforbruket – prøv å minimere bruken av bremsepedalen.  Tross alt, de største økonomiene i fiendene til  kjøretøy, er start og akselerasjon.

10. Gir

Hvis mulig, gå inn i høyere gir. Så sparer du opptil 8 tusen. wow!

 

miljøvennlig